22.3.2016 - Webinár: Vývoz organických potravín do Číny: Nový zákon o bezpečnosti potravín a politika cezhraničného elektronického obchodu
V Číne prebieha urbanizácia na nevídanej úrovni. Pre rastúcu strednú triedu a ich rodiny je bezpečnosť potravín stále jednou z hlavných obáv, najmä pre rodiny s malými deťmi, a tak množstvo obyvateľov miest hľadá alternatívne zdroje potravín.
Čínsky trh potravín a nápojov neustále rastie. Čínska vláda s cieľom vyriešiť zvyšné obavy o problémoch s bezpečnosťou potravín v krajine posledné dva roky reštrukturalizuje svoje mechanizmy, aby dohliadali na výrobu potravín a ich distribúciu. 1.októbra 2015 nadobudol platnosť upravený zákon o bezpečnosti potravín a považuje sa za najprísnejší zákon o bezpečnosti potravín, ktorý bol kedy v Číne schválený.
Popularita organických potravín a importovaných výrobkov z krajín EÚ rastie. V mestách ako je Peking a Šanghaj vzrastá počet špecializovaných obchodov a butikov s potravinami, ktoré predávajú organické potraviny, najmä medzi čínskou strednou triedou a cudzincami, ktorí majú disponibilný príjem a sú ochotní si priplatiť za kvalitné a bezpečné potraviny.
- Aký je trh organických potravín v Číne?
- Aké sú „správne“ stratégie na zavedenie alebo rozšírenie mojej produktovej rady, aby zahŕňala organické výrobky?
- Aké sú požiadavky na certifikáciu alebo značenie potravín v Číne? Aké sú príležitosti / výzvy a ako ich prekonať?
- Aký marketing pre svoje organické výrobky používajú spoločnosti v Číne?
- Ako použiť elektronický obchod na predaj organických výrobkov?