Technologické požiadavky jún II/2023

Hľadáte nové technológie, procesy alebo know-how? Aktualizovali sme zoznam technologických požiadaviek za druhú polovicu mesiaca jún 2023.

TRDE20230615002: Spolupráca pri vytváraní sémantických veľkých jazykových modelov (LLM)
Nemecký MSP hľadá partnera so skúsenosťami v oblasti školení, overovania a testovania LLM s údajmi v prirodzenom jazyku. Poskytujú tréningové a testovacie údaje s vysokokvalitnou anotáciou spracovania prirodzeného jazyka (NLP). SME očakávajú partnera so zdrojmi a zručnosťami na školenie LLM a prípadne na ich poskytovanie koncovým zákazníkom. Partnerstvo by malo byť technologické aj komerčné.

TRES20230621010: Trvalo udržateľná drevená priemyselná konštrukcia
Baskický (severné Španielsko) rodinný podnik špecializujúci sa na navrhovanie a stavbu drevených konštrukcií pre stavebný sektor spustil výzvu otvorenej inovácie: ako merať a kontrolovať vplyv priemyselných drevených konštrukcií na životné prostredie. Predpokladá sa obchodná dohoda s technickou pomocou v spolupráci s partnerom typu IKT.

TRNL20230622008: Holandský reťazec obchodov s textilom hľadá kruhové riešenie pre použité pančuchové nohavice
Veľká holandská spoločnosť hľadá nové kruhové riešenia pre použité pančuchové nohavice, aby tiež vytvorili (udržateľný) účel na konci svojej životnosti. Hľadajú sa kreatívne a inovatívne nápady (mimo škatuľky), ktoré prispievajú k stratégii spoločnosti, ktorá berie ohľad na náklady a starostlivosť o ľudí, planétu a spoločnosť. Spoločnosť je otvorená všetkým nápadom, zrelá a zelená (TRL 1-9) a ponúka dohodu o technickej spolupráci.

TRNL20230619024: Holandská spoločnosť v oblasti príslušenstva pre mobilné telefóny hľadá technológie a aplikácie na recykláciu a vytvorenie druhého života pre produkty zo zmiešaných materiálov zo svojho produktového portfólia
Spoločnosť poskytuje rozsiahly a jedinečný sortiment puzdier na telefóny, krytov na tablety, nabíjačiek a ďalšieho príslušenstva pre mobilné zariadenia. Majú zákaznícku základňu 3 milióny zákazníkov v 6 rôznych krajinách a sú lídrom na európskom trhu v oblasti príslušenstva pre mobilné zariadenia. Cítia však zodpovednosť za vplyv svojich výrobkov na životné prostredie a chcú svoje výrobky, ktoré sú vyrobené najmä z plastov, opätovne použiť alebo recyklovať.

TRRO20230626016: Rumunská spoločnosť pôsobiaca v textilnom priemysle hľadá technologické riešenie na využitie textilného odpadu z vlastnej výroby
Rumunská spoločnosť hľadá stavebných a vývojových partnerov, ktorí môžu ponúknuť technológiu a/alebo finančné vstupy potrebné na využitie textilného odpadu na dodávku plnohodnotných plastových tehál izolovaných textilným odpadom.

TRNL20230626023: Holandský poskytovateľ energie hľadá partnera na vývoj inteligentného skenovania energie pre podniky s intenzívnou spotrebou.
Holandský poskytovateľ energií s rozsiahlymi znalosťami energetického trhu hľadá partnera na vývoj smart energy scanu pre firmy na meranie a kontrolu spotreby elektriny. Spoločnosť hľadá obchodnú zmluvu s technickou asistenciou.

TRKR20230628001: Kórejská stredne veľká spoločnosť OEM a ODM s denným doplnkom hľadá partnerov na výrobu prísad na základe obchodnej dohody s technickou pomocou a dohodou o spolupráci pri výskume
Známy kórejský MSP špecializovaný na OEM a ODM dennej výroby doplnkov hľadá partnera na výrobu surovín, ktorý chce vstúpiť na ázijský trh. Potenciálni partneri by mali mať zariadenia GMP a schopnosť produkovať vysoko kvalitné a potravinárske suroviny. S týmto partnerom má kórejská spoločnosť záujem o obchodnú dohodu o technickej pomoci alebo o dohodu o spolupráci pri výskume.

TRIL20230702013: Veľký solárny systém ohrevu termálnej vody
Izraelská spoločnosť hľadá technológiu na navrhovanie a plánovanie solárneho systému na ohrev vody vo veľkom meradle. V ideálnom prípade by mala byť technológia pripravená na finálnu implementáciu v projektoch na kľúč. Spoluprácu je možné realizovať formou partnerstva pri projektoch na kľúč.

V prípade otázok alebo záujmu o konkrétny profil prosím kontaktujte nás na mailto:lucia.krisova@rpicpo.sk
 
  3.7.2023 | Autor: Enterprise Europe Network | Vyhľadávanie obch... | zobrazené: 367 krát | Zdieľajte na facebooku