Technologické požiadavky august I/2023

Hľadáte nové technológie, procesy alebo know-how? Aktualizovali sme zoznam technologických požiadaviek za prvú polovicu mesiaca august 2023.

TRNL20230802019: Holandský med-tech start-up hľadá inžinierskeho partnera s odbornými znalosťami v oblasti konštrukcie zdravotníckych pomôcok, najlepšie v oblasti kardiovaskulárneho systému, na vývoj mechanického rezacieho mechanizmu pre embolické vlákno.
Klientom je holandský start-up pôsobiaci v medicínskom priemysle ako vývojové centrum na vývoj a zhodnotenie nového riešenia pre kardiovaskulárnu liečbu. Riešenie pozostáva z dvoch častí, materiálu (embolické vlákno) a rezacieho mechanizmu pre materiál. Na vývoj rezacieho mechanizmu klient hľadá inžiniersku spoločnosť s odbornosťou v oblasti kardiovaskulárnych medicínskych systémov na dohodu o technickej spolupráci.

TRLV20230808002: Lotyšské družstvo pestovateľov zeleniny hľadá stroj na lúpanie cibule.
Družstvo z Lotyšska hľadá stroj na šúpanie cibule. Stroj by mal zvládnuť odlúpnuť aspoň 300 kg hotových výrobkov za hodinu. Družstvo hľadá zariadenie pripravené na použitie s obchodnou dohodou alebo dohodou o spolupráci. Cieľoví partneri: spoločnosti/organizácie v Európe.

TRLV20230808003: Lotyšské družstvo rastlinnej výroby hľadá stroj na šúpanie zemiakov a repy.
Družstvo z Lotyšska hľadá stroj na šúpanie zemiakov a repy. Stroj by mal zvládnuť olúpať aspoň 600 kg výrobkov za hodinu a mal by mať zabudovaný separátor kameňa. Družstvo hľadá zariadenie pripravené na použitie s obchodnou dohodou alebo dohodou o spolupráci. Cieľoví partneri: spoločnosti/organizácie v Európe.

TRDE20230808011: Vodíkový expanzný motor na rekuperáciu energie a zvýšenie účinnosti v elektrických vozidlách s palivovými článkami
Nemecký inštitút zameraný na využitie vodíka vo vozidlách vyvinul systém vodíkového expanzného motora kombinujúci expanzný motor s elektrickým generátorom, ktorý zvyšuje účinnosť systémov palivových článkov. Môže sa použiť aj v iných sektoroch, ako je napríklad dodávka energie zo zemného plynu. Inštitút hľadá priemyselných partnerov na vybudovanie prototypu na základe dohody o výskume a vývoji alebo technickej spolupráci, aby priviedol technológiu na trhovú zrelosť a prispôsobil ju ďalším aplikáciám.

TRDE20230810016: Automobilový (alebo iný) výrobca alebo dodávateľ sa snažil overiť nový koncept štrukturálneho chladenia pre batérie, ktoré sa majú použiť v súčasných a budúcich riešeniach mobility
Odnož nemeckej univerzity hľadá partnera na overenie nového konceptu štrukturálneho chladenia pre batérie elektrických vozidiel. Koncepcie chladenia kombinujú ponorné chladenie s nosnou konštrukciou. Výhodou je vyššia hustota balenia (> 10 %), znížená konštrukčná hmotnosť (až o 20 %) a skrátenie doby rýchleho nabíjania na polovicu. Hľadá sa partner pre dohodu o technickej spolupráci na testovanie prototypu (TRL5) v testovacom vozidle alebo na skúšobnom zariadení, aby sa priblížil zrelosti trhu.

TRDE20230811011: Nemecký startup hľadá partnerov z priemyslu na testovanie a vývoj ich udržateľnej alternatívy vegánskej kože
Nemecký startup vyvinul špeciálny proces na výrobu koženej alternatívy vyrobenej z konope. Inovatívny produkt je ekologický produkt podobný koži, ktorý možno použiť v rôznych odvetviach. Pre ďalší rozvoj produktu sa hľadajú pilotní zákazníci ako rizikoví klienti z automobilového, módneho alebo nábytkárskeho priemyslu.

V prípade otázok alebo záujmu o konkrétny profil nás prosím kontaktujte na mailto:lucia.krisova@rpicpo.sk
 
  15.8.2023 | Autor: Enterprise Europe Network | Vyhľadávanie obch... | zobrazené: 283 krát | Zdieľajte na facebooku