Technologické požiadavky október I/2023

Hľadáte nové technológie, procesy alebo know-how? Aktualizovali sme zoznam technologických požiadaviek za za prvú polovicu mesiaca október 2023.

Holandská spoločnosť hľadá technologické a sociálne riešenia, ktoré by sa dali využiť pri riešení problémov na energetických sieťach
TRNL20231004003
V časti Holandska je elektrická sieť preťažená. Rastie strana ponuky a dopytu, ale elektrická sieť nie je dostatočne veľká, aby v následujúcich 7-10 rokoch udržala krok s týmto vývojom. Z týchto dôvodov holadnská spoločnosť spustila výzvu, v ktorej hľadá riešenia zamerané na energetickú transformáciu s prihliadnutím na preplnenú elektrickú sieť a systémovú integráciu (elektrika, plyn, teplo).

Kórejská spoločnosť špecializujúca sa na technológiu molekulárnej diagnostiky a súpravy PCR v reálnom čase pre infekčné choroby hľadá európskych partnerov s odbornými znalosťami v oblasti klinických štúdií a certifikácie IVDR
TRKR20231004004
Kórejská spoločnosť špecializujúca sa na technológiu molekulárnej diagnostiky poskytuje in vitro diagnostické medicínske zariadenia (PCR produkty) s vynikajúcim klinickým výkonom a užívateľsky prívetivými funkciami. Spoločnosť hľadá európskych partnerov, ktorí vykonajú klinické skúšky a pomôžu certifikovať IVDR, pokiaľ možno s vlastnými laboratóriami na základe dohody o spolupráci pri výskume.
Platforma na posilnenie postavenia žien pri rozvoji ich profesionálneho života hľadá technického partnera pre ďalší rozvoj platformy
TRIT20231003008
My Career Canvas, ktorú založili dvaja Taliani, je priekopnícka, inkluzívna platforma, ktorá umožňuje ženám prevziať kontrolu nad ich profesionálnym životom a dosiahnuť svoj plný potenciál bez ohľadu na postavenie, vek, znalosti alebo zázemie, hľadá technického partnera, ktorý pridá nové funkcie na platformu.

Hľadajú sa výrobcovia zdravotníckych pomôcok (glukózový senzor alebo iné zariadenie) na integráciu do liečby cukrovky APP
TRIT20230925007
Taliansky startup vyvíjajúci digitálnu terapiu v mobilnej aplikácii na podporu a vzdelávanie pacientov v správnom manažmente liečby diabetu hľadá výrobcov glukózových senzorov (FGM, CGM alebo odberové zariadenia), inteligentných inzulínových pier alebo mikropúmp, aby boli tieto zariadenia kompatibilné s aplikácia na technické testovanie v reálnom svete a účasť na klinických skúškach, ktoré spoločnosť organizuje. Hľadá sa spolupráca prostredníctvom obchodnej dohody s technickou pomocou.

Nový upcyklačný dodávateľský reťazeclístia a zeleného odpadu hľadá výskumných a priemyselných partnerov
TRIT20230926012
Taliansky startup si dal patentovať vonkajší čistiaci prostriedok, ktorý zbiera lístie do kompostovateľných vriec a znižuje ich objem o 90%, čím ich premieňa z objemného odpadu na vysoko dostupný cenný zdroj. Spoločnosť vyvíja kruhový dodávateľský reťazec Upcycling v spolupráci s inými podnikmi na výrobu bio surovín a produktov novej generácie. Spoločnosť hľadá partnerov a pilotných zákazníkov na rozšírenie siete a iniciovanie nových projektov.

Francúzska spoločnosť hľadá partnera vybaveného robustnými drvičmi na rezanie použitých polyesterových, nylonových a aramidových lodných plachiet na vločky na zhodnotenie/recykláciu
TRFR20231005007
Francúzsky MSP vyvíja a predáva technické lodné plachty na oceánske preteky, ktoré vyrába najmä petrochemický priemysel. MSP má v úmysle nájsť riešenie druhého životného cyklu plachiet a hľadá paetnera so záujmom o ich recykláciu. Napríklad pomocou dostatočne robustného drviča by sa plachty mohli rozrezať na vločky, ktoré sa majú začleniť do nového produktu (bežecký pás, vypchávky, betón atď). Partnera špecializovaného na recykláciu materiálov sa hľadá na základe obchodnej dohody s technickou asistenciou.

Holandský znalostný inštitút hľadá udržateľnejší spôsob dopravy na distribúciu poľnohospodárskych produktov.
TRNL20231006009
Holandský znalostný inštitút je organizácia so sídlom vo Flevolande (NL), ktorá sa zameriava na miestnu a udržateľnú produkciu potravín. Spojili sa s miestnou iniciatívou, spoluprácou pestovateľov, ktorí zhromažďujú produkty od svojich vlastných členov. Obe strany hľadajú udržateľnejší spôsob dopravy na distribúciu poľnohospodárskych produktov.

Rumunský startup v oblasti výskumu a vývoja a výroby, ktorý sa špecializuje na hydroponické systémy a negatívne uhlíkové konštrukčné materiály, hľadá partnerstvá v oblasti výskumu a vývoja pre riešenia TRL6+ týkajúce sa nových stavebných materiálov na báze rastlinných vlákien
TRRO20231012012
Poskytovateľom je začínajúca spoločnosť so sídlom v Rumunsku, ktorá sa špecializuje na výskum, vývoj a výrobu nových materiálov pre agropotravinársky a stavebný sektor s použitím rastlinných vlákien.
Poskytovateľ hľadá nové partnerstvá v oblasti výskumu a vývoja pre vývoj nových stavebných materiálov na trhu EÚ založených na rastlinných vláknach, negatívnom vplyve CO2 a tuhosti dubového typu.

V prípade otázok alebo záujmu o konkrétny profil nás prosím kontaktujte na mailto:lucia.krisova@rpicpo.sk
 
  16.10.2023 | Autor: Enterprise Europe Network | Vyhľadávanie obch... | zobrazené: 487 krát | Zdieľajte na facebooku