Technologické požiadavky november II/2023

Hľadáte nové technológie, procesy alebo know-how? Aktualizovali sme zoznam technologických požiadaviek za druhú polovicu mesiaca november 2023.

TRBE20231116002: Belgický start-up špecializujúci sa na udržateľné dočasné štruktúry podujatí (pre javiská, kupoly, tribúny...) hľadajúci partnerov na vývoj nových riešení a spoločných projektov
Tento ocenený start-up vyrába jedinečný typ dočasných štruktúr založených na kompaktnom, udržateľnom a modulárnom patentovanom nožnicovom dizajne. Môžu byť použité ako eventové štruktúry (kupoly, javiská) alebo zakrivené konštrukcie (temp stand). Hľadajú partnerov, ktorí by spoločne vyvinuli nové projekty/riešenia, najmä trvalo udržateľné vodotesné potlačiteľné krycie materiály na ochranu vnútrajška konštrukcie ako alternatíva k bežným znečisťujúcim a nerecyklovateľným materiálom, ako sú potiahnuté PVC a PES.

TRBE20231116005: Belgický MSP špecializujúci sa na spracovanie a recykláciu kovového, elektrického, elektronického a počítačového odpadu hľadá partnerov na zhodnotenie recyklovaných PVC granúl na nové produkty (na vonkajšie použitie)
MSP je certifikovaný špecialista na spracovanie a recykláciu kovového, elektrického, elektronického a počítačového odpadu. Poskytuje zber, demontáž, drvenie a zhodnocovanie. SME recykluje plastový (PVC) odpad z káblov, no tieto granule majú vysoký obsah ftalátov, čo z nich robí nebezpečný odpad. Podľa nariadenia REACH je ich použitie regulované, ale možno ich recyklovať na nové výrobky za predpokladu, že sa budú používať vonku. MSP hľadá partnerov, ktorí by spoločne vyvinuli takéto riešenia.

TRDE20231030018: Plánovanie individuálnych ciest prostredníctvom cestovného sprievodcu s technikami analýzy textu na spracovanie prirodzeného jazyka (NLP) hľadá spoločný podnik alebo obchodnú spoločnosť
V oblasti vydávania cestovných sprievodcov pôsobí SME z juhu Nemecka. Pre webom podporované individuálne plánovanie okružných jázd hľadajú partnerov v oblasti spracovania prirodzeného jazyka (NLP) alebo web scraping online. Na tento účel je sprístupnený obsah ich sprievodcu.

TRIT20231120011 Technická spolupráca sa usilovala o spracovanie zadných fólií fotovoltaických modulov po separácii skla
Taliansky MSP pôsobiaci v oblasti likvidácie fotovoltaických modulov po dobe životnosti hľadá efektívnejšie možnosti zhodnotenia surovín a cenných materiálov získaných z procesov likvidácie. Súčasný proces zahŕňa oddeľovanie hliníkových rámov a spojovacích skriniek, pričom všetky ostatné komponenty zostávajú nezhodnotené, ak nie extrahovaním nečistého skla z povrchu modulu, čím sa získa takzvaná „zadná vrstva“ vo vločkách (plasty, zvyškové sklo, kremík a iné materiály) .

TRNL20230914016: Holandský vývojár a dizajnér vzdelávacích nástrojov VR a AR hľadá partnerov pre svoje konzorcium, ktorí ich môžu podporiť pri vytváraní, monitorovaní a overovaní súborov biometrických údajov ich vzdelávacích a školiacich nástrojov VR a AR.
Holandský vývojár a dizajnér vzdelávacích nástrojov VR a AR na rozvoj (mäkkých) zručností na rôzne vzdelávacie účely hľadá partnerov pre svoje konzorcium, ktorí ich môžu podporiť pri vytváraní, monitorovaní a overovaní súborov biometrických údajov, ktoré môžu dokázať pozitívne vzdelávacie účinky ich VR. a AR vzdelávacie a školiace nástroje. Spolupráca je ponúkaná v rámci zmluvy o spolupráci vo výskume a vývoji alebo dohody o technickej spolupráci.

TRIE20231122010: Írsky výrobca špeciálnych kovových a keramických komponentov pre priemysel zdravotníckych pomôcok sa chystá kúpiť bezhrotú brúsku z druhej ruky
Klient chce kúpiť bezhrotú brúsku z druhej ruky. Existujú dva hlavné výrobcovia 1) Royal Master a 2) Gleebar. Klient dúfa, že využije kontakty v rámci siete na identifikáciu dodávateľa tohto stroja. Tu je príklad stroja, ktorý si klient želá kúpiť: https://royalmaster.com/solutions/tg-12x4-basic-thrufeed/

TRNL20231124014: Holandská spoločnosť hľadá možnosti výcviku modelov Lora/Dreambooth v mierke
Holandská kreatívna produkčná agentúra hľadá možnosti trénovania modelov AI vo veľkom meradle pre veľký súbor údajov napr. 1000 rôznych kusov oblečenia využívajúcich metódy tréningu zobrazovania, ako je LoRA alebo Dreambooth, aby to bolo automatizovanejšie a efektívnejšie. Partneri sa hľadajú v rámci dohody o spolupráci v oblasti výskumu a vývoja. Táto požiadavka je súčasťou inovačnej výzvy.

TRTR20231110020: Akademický start-up špecializovaný na výskum biosurfaktantov hľadá technológiu a optimalizáciu procesov separácie a čistenia konečného produktu.
Spoločnosť je turecká spoločnosť zameraná na ekologickú technológiu, ktorá sa venuje prispôsobovaniu akademických poznatkov ekologickým, inovatívnym a udržateľným riešeniam pre priemysel. Iniciatíva založená na báze biotechnologickej výroby produktov vyrába biologické produkty novej generácie z trvalo udržateľných zdrojov, umožňuje vytváranie alternatívnych surovín zhodnocovaním priemyselných odpadov a napreduje spájaním riešení z prírody na základe princípov zelenej chémie.

TRDK20231130015: Dánska nemocnica hľadá nastaviteľné nášľapné stoličky vhodné na operačnú sálu
Dánska nemocnica hľadá riešenie ich problému s nástupnými stoličkami na operačnej sále. Ich súčasné riešenie nie je nastaviteľné a nie je hygienické (to znamená, že ich musí počas operácií prepínať/skladať nesterilný personál, čo celý proces komplikuje). Nemocnica sa snaží vstúpiť do predbežného dialógu so zainteresovanými spoločnosťami a diskutovať o možných riešeniach.

V prípade otázok alebo záujmu o konkrétny profil nás prosím kontaktujte na mailto:lucia.krisova@rpicpo.sk
 
  1.12.2023 | Autor: Enterprise Europe Network | Vyhľadávanie obch... | zobrazené: 335 krát | Zdieľajte na facebooku