Hľadá inovatívne obalové riešenia z hľadiska dizajnu a materiálov, ktoré sú alternatívou kartónu Uzávierka je 15. januára 2024

TRIT20231222013: Talianska spoločnosť, ktorá navrhuje a vyrába prístroje na úpravu vody a kontrolné a dávkovacie systémy pre chemické produkty, hľadá inovatívne obalové riešenia z hľadiska dizajnu a materiálov, ktoré sú alternatívou kartónu. Výzva je zameraná na startupy, MSP, ale aj podnikateľské tímy.

Talianska spoločnosť navrhuje a vyrába nástroje na úpravu vody a dávkovanie chemikálií, prispôsobené pre rôzne aplikačné sektory. Výroba zahŕňa široký sortiment dávkovacích čerpadiel a riadiacich systémov.

V priebehu rokov sa spoločnosť rozrástla a rozvíjala potrebné odborné znalosti, aby sa stala etablovaným medzinárodným subjektom s 11 pobočkami po celom svete a viac ako 300 zamestnancami. Talianske ústredie má rozlohu viac ako 15 000 metrov štvorcových a zamestnáva viac ako 200 ľudí v oblasti dizajnu, výroby a marketingu produktov.

Všetky procesy sú riadené interne s čoraz vyššími inovačnými štandardmi, od výroby cez balenie až po popredajné služby.
Osobitná pozornosť sa venuje dizajnu obalov pre rôzne produktové rady. V medzinárodnom kontexte, kde sa obavy o životné prostredie stávajú čoraz dôležitejšími, sa balenie a preprava tovaru stali pre spoločnosti kritickými.

Pre podniky je čoraz rozhodujúcejším faktorom obal, ktorý predstavuje všetky činnosti vykonávané pre estetickú, funkčnú a komunikačnú realizáciu produktu uvádzaného a predávaného na trh.

Talianska spoločnosť je už niekoľko rokov na ceste obnovy a redizajnu svojich obalov, pričom uprednostňuje inovácie, všestrannosť a odolnosť. Kvalita použitých materiálov, hospodárnosť, ľahkosť, jednoduchá montáž pre operátorov, jednoduchosť otvárania a ľahká preprava, najmä pri zásielkach na veľké vzdialenosti, sú rozhodujúce aspekty, ktoré sprostredkúvajú a posilňujú identitu značky.
Optimalizované balenie, ktoré redukuje materiál používaný pri výrobe aj odpad, prináša výhody pre životné prostredie a úsporu zdrojov. Je to spôsobené tým, že procesy likvidácie a recyklácie sú zjednodušené, využívanie environmentálnych zdrojov je optimalizované a produkcia odpadu je minimalizovaná. Prepravu uľahčuje aj zmenšený objem balenia.

Prostredníctvom tejto výzvy hľadá talianska spoločnosť inovatívne obalové riešenia súvisiace s novými materiálmi a dizajnom.

Výzvou je konkrétne nájsť obalové riešenia, ktoré spĺňajú jedno alebo obe z nasledujúcich kritérií:

1. Inovácia existujúcich materiálov a/alebo nových obalových materiálov, ktoré zabezpečujú:

• znížený dopad na životné prostredie v každom prvku balenia (napr. balenie jednotlivých produktov, používanie farieb a výtlačkov s atramentmi s nulovým dopadom);

• bezpečnosť počas prepravy a ochrana pred teplotnými výkyvmi.

2. Inovácia dizajnu v obaloch, ktoré môžu byť reprezentatívnejšie pre spoločnosť a/alebo funkčnejšie pre následné fázy montáže.
 
  2.1.2024 | Autor: Enterprise Europe Network | Vyhľadávanie obch... | zobrazené: 140 krát | Zdieľajte na facebooku